Να στείλετε μήνυμα
TaiMi(Shenzhen) electronics technology Co.,ltd
προϊόντα
Νέα
Σπίτι > Νέα >
Ειδήσεις επιχείρησης περίπου Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του μετατροπέα υπερήχων
Εκδηλώσεις
Επαφές
Επαφές: Ms. Cherry liu
Φαξ: 86
Επαφή τώρα
Μας ταχυδρομήστε

Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του μετατροπέα υπερήχων

2023-05-08
Latest company news about Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του μετατροπέα υπερήχων

Τι είναι ο μορφοτροπέας υπερήχων;

Ένας μορφοτροπέας υπερήχων είναι ένα όργανο που μετρά την απόσταση από ένα αντικείμενο χρησιμοποιώντας υπερηχητικά ηχητικά κύματα.
Ένας μορφοτροπέας υπερήχων χρησιμοποιεί έναν μορφοτροπέα για την αποστολή και λήψη παλμών υπερήχων που αναμεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με την εγγύτητα ενός αντικειμένου.
Τα ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας αντανακλώνται από τα όρια για να παράγουν διακριτά μοτίβα ηχούς.

Πώς λειτουργεί ο μετατροπέας υπερήχων.

Οι αισθητήρες υπερήχων λειτουργούν στέλνοντας ένα ηχητικό κύμα σε συχνότητα πάνω από το εύρος της ανθρώπινης ακοής.Ο αισθητήρας του αισθητήρα λειτουργεί ως μικρόφωνο για τη λήψη και αποστολή του υπερηχητικού ήχου.Μαςυπερηχητικούς αισθητήρες, όπως πολλοί άλλοι, χρησιμοποιήστε έναν μόνο μορφοτροπέα για να στείλετε έναν παλμό και να λάβετε την ηχώ.Ο αισθητήρας καθορίζει την απόσταση από έναν στόχο μετρώντας τα χρονικά διαστήματα μεταξύ της αποστολής και της λήψης του υπερηχητικού παλμού.

Η αρχή λειτουργίας αυτής της ενότητας είναι απλή.Στέλνει έναν υπερηχητικό παλμό στα 40 kHz που ταξιδεύει μέσω του αέρα και εάν υπάρχει εμπόδιο ή αντικείμενο, θα αναπηδήσει πίσω στον αισθητήρα.Υπολογίζοντας το χρόνο διαδρομής και την ταχύτητα του ήχου, μπορεί να υπολογιστεί η απόσταση.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν μορφοτροπέα υπερήχων;

Ο υπέρηχος είναι αξιόπιστος σε οποιοδήποτε περιβάλλον φωτισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός ή εκτός.Οι αισθητήρες υπερήχων μπορούν να χειριστούν την αποφυγή σύγκρουσης για ένα ρομπότ και να μετακινούνται συχνά, αρκεί να μην είναι πολύ γρήγορο.

Οι υπερήχοι χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως, που μπορούν να εφαρμοστούν αξιόπιστα σε εφαρμογές ανίχνευσης απορριμμάτων σιτηρών, ανίχνευσης στάθμης νερού, εφαρμογές drone και ανίχνευσης αυτοκινήτων στο τοπικό εστιατόριο ή τράπεζά σας.

Οι υπερηχητικές αποστάσεις χρησιμοποιούνται συνήθως ως συσκευές για την ανίχνευση μιας σύγκρουσης.

Οι αισθητήρες υπερήχων χρησιμοποιούνται καλύτερα στην ανίχνευση χωρίς επαφή:

  • Παρουσία

  • Επίπεδο

  • Θέση

  • Απόσταση

Οι αισθητήρες χωρίς επαφή αναφέρονται επίσης ως αισθητήρες εγγύτητας.

Οι υπερήχοι είναι ανεξάρτητοι από:

  • Φως

  • Καπνός

  • Σκόνη

  • Χρώμα

  • Υλικό (εκτός από μαλακές επιφάνειες, π.χ. μαλλί, επειδή η επιφάνεια απορροφά το υπερηχητικό ηχητικό κύμα και δεν αντανακλά τον ήχο.)

Ανίχνευση στόχων μεγάλης εμβέλειας με ποικίλες ιδιότητες επιφάνειας.

Οι αισθητήρες υπερήχων είναι ανώτεροι από τους αποστολείς υπέρυθρου, επειδή δεν επηρεάζονται από καπνό ή μαύρα υλικά, ωστόσο, τα μαλακά υλικά που δεν αντανακλούν πολύ καλά τα κύματα σόναρ (υπερήχων) μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.Δεν είναι τέλειο σύστημα, αλλά είναι καλό και αξιόπιστο.