Να στείλετε μήνυμα
TaiMi(Shenzhen) electronics technology Co.,ltd
προϊόντα
Νέα
Σπίτι > Νέα >
Ειδήσεις επιχείρησης περίπου Αρχή Εργασίας της μέτρησης με υπερήχους
Εκδηλώσεις
Επαφές
Επαφές: Ms. Cherry liu
Φαξ: 86
Επαφή τώρα
Μας ταχυδρομήστε

Αρχή Εργασίας της μέτρησης με υπερήχους

2023-06-07
Latest company news about Αρχή Εργασίας της μέτρησης με υπερήχους

Α.Θεωρητική Θεμελίωση

Το Υπερηχητικό Υψόμετρο έχει αναπτυχθεί με βάση την αρχή της ανάκλασης. Κατά την αποστολή ενός σήματος παλμού, ο ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης του δέκτη ενεργοποιείται και σταματά όταν ο δέκτης λαμβάνει ανακλώμενο σήμα.Με τον υπολογισμό του μήκους κύματος και του χρόνου που αφιερώνει ο αισθητήρας για τη λήψη του ανακλώμενου σήματος, μετράται η απόσταση μεταξύ του αισθητήρα και του αντικειμένου, σε αυτήν την περίπτωση είναι το έδαφος.

Σχεδιαστική φιλοσοφία:

Το Ultrasonic Height Meter αποτελείται από δύο μονάδες: τη μονάδα ανίχνευσης απόστασης και τη μονάδα εμφάνισης δεδομένων. Ανάμεσά τους, η μονάδα εμφάνισης δεδομένων περιλαμβάνει τμήματα thress: χρονόμετρο, οθόνη και επεξεργαστή δεδομένων.

Η απόσταση μετριέται με αισθητήρα υπερήχων.Μεταφράζει το μετρούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ της αποστολής και της λήψης του σήματος σε ηλεκτρικό σήμα, το οποίο θα ληφθεί περαιτέρω και θα μεταφερθεί από τον κάλυμμα A/D.Μια οθόνη θα εμφανίσει το αποτέλεσμα.


Β.Δομή Συστήματος

Το Ultrasonic Height Meter είναι ένα σύστημα ελέγχου μικροελεγκτών και αποτελείται από κύκλωμα εκπομπής υπερήχων και κύκλωμα λήψης.Το κύκλωμα εκπομπής αποτελείται από το κύκλωμα και τον μορφοτροπέα που βρίσκεται στη θύρα εξόδου του κυκλώματος εκπομπής.Το κύκλωμα λήψης υπερήχων αποτελείται από μετατροπέα, κύκλωμα snubber και ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα λήψης.

Ο αισθητήρας υπερήχων είναι ένας αισθητήρας που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ιδιότητες του υπερήχου.Χρησιμοποιώντας τον υπέρηχο ως εργαλείο μέτρησης, πρέπει να έχει και εκπομπή και λήψη κυμάτων και απαιτείται αισθητήρας για να επιτευχθεί αυτή η δουλειά.Ο αισθητήρας υπερήχων είναι κατασκευασμένος από πιεζοηλεκτρικό κεραμικό, το οποίο μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει υπερήχους.

Το βασικό συστατικό του αισθητήρα υπερήχων είναι η πιεζοηλεκτρική κεραμική εταιρεία μέσα στο μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημά του.Οι κύριες παράμετροι της απόδοσής του είναι η συχνότητα εργασίας, η ευαισθησία και η θερμοκρασία εργασίας.


Γ. Εκπομπός Υπερήχων

Προκειμένου να ερευνήσουν και να χρησιμοποιήσουν υπερήχους, οι άνθρωποι έχουν σχεδιάσει και παράγει μια μεγάλη ποικιλία εκπομπών υπερήχων.Μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο τύπους: ηλεκτρική εκπομπή και μηχανική εκπομπή.Ο ηλεκτρικός τρόπος είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος. Και η αρχή λειτουργίας αυτού μπορεί να βρεθεί στη wikipedia.